Kirt ja Helander mukaan keihäskisaan

Kansainvälisissä PN-kisoissa Turussa kovetut saksalaiset keihäsmiehet 88,73 metrin heitollaan yllättänyt Viron 28-vuotias Magnus Kirt on varmistanut tulonsa Kuortaneen Juhannuskisoihin.

Vasta kolme vuotta sitten 80-metrin rajan puhkaissut kevytrakenteinen ja nopeajalkainen Viron ennätysmies on saanut vauhtijuoksunsa niveltymään heittoon niin hyvin, että hän on noussut yhdeksi varteenotettavaksi mitaliehdokkaaksi tulevissa Berliinin EM-kisoissa.  Myös  Suomen kesän ykkösheittäjäksi omalla ennätyksellään 85,46 noussut Oliver Helander on mukana kisassa. Helander oli lähellä jymypaukkua Turussa, kun hänen täpärästi yliastuttu heittonsa kantoi 87,50 metrin tietämille. Kisan suosikkeja ovat kuitenkin Thomas Röhler, Johannes Vetter ja Jakub Vadlejs joka on repäissyt äskettäin 89,02. Hänen ennätyksensä on Lontoon MM-kisoissa heitetty 89,73.

Miesten pikaviestijoukkueella kovat kirittäjät

Yleisölle tarjoutuu Kuortaneen Motonet GP – Juhannuskisoissa mahdollisuus herkutella myös miesten mielenkiintoisella ja jännittävällä 4×100 viestillä, missä Suomen kvartetti saa  vastaansa Ruotsin ja Tanskan joukkueet.  Suomen miehet kiidättivät äskettäin viestiä Genevessä kelpo aikaan 39,64 ja sijoittuivat Ranskan, Iso-Britannian ja Sveitsin jälkeen neljänneksi, Tuon juoksun perusteella voi Suomen joukkueen nostaa suosikiksi, sillä aika uupuu vain 0,39 sekuntia Suomen ennätyksestä 39,25. Suomi oli Genevessä liikkeellä tuorein voimin ja varmin vaihdoin, kun viestiä veivät Eetu Rantala, Riku Illukka, Oskari Lehtonen ja Samuel Purola. Heistä kukaan ei kuulunut joukkueeseen, kun Suomi merkautti Tampereella tuon SE-ajan. Kun Berliinin kisoihin pääsee 16 parasta maata rankingaikojen perusteella, on Suomella hyvät mahdollisuudet saada kisakoneeseen miesten pikaviestijoukkue. Viestin lisäksi kisoissa on lisälajina miesten 100 m, sillä osa viestimiehistä haluaa ohjelmassa olevan 200 metrin sijasta juosta satasen.

 

Nikkanen ja Murto haastavat Mullinan

Naisten seiväshypystä on edellisvuoden tapaan tulossa kovatasoinen kisa. Minna Nikkanen, Wilma Murto ja muut kotimaiset haastavat viime vuonna voiton omalla ennätyksellään 467 vieneen Olga Mullinan, Mullina on yksi niistä venäläisurheilijoista joille kansainvälinen yleiurheiluliitto IAAF on antanut luvan osallistua kansainväliseen kilpailutoimintaan.

Pousilla vielä kenttäennätys

50 vuotta sitten juhannuksena miesten kolmiloikan SE-tuloksen 17,00 Kuortaneella hypännyt Pertti Pousi pitää edelleen kenttäennätystä hallussaan. Ennätys on tämänvuotisissa kisoissa suuressa vaarassa, sillä mukana on viime kaudella Pousilta Suomen ennätyksen vienyt ja 17,14 loikkinut Simo Lipsanen.

Lipsanen lähenteli jo viime kesänä 17 metriä Kuortaneella, sillä hänen voittotuloksensa oli 16,93. Lipsanen saa kirittäjäkseen 17,35 hypänneen Etelä-Afrikan Godrey Mokoenan, joka on ehtinyt loikkia kauden toistaiseksi parhaaksi tuloksekseen 16.92.

Neziri hakee kauden parasta

Pari vuotta sitten Kuortaneella 100 metrin aidoissa Suomen ennätyksen 12,81 juossut Nooralotta Neziri tavoittelee kisassa kesän parasta aikaa ja 13 sekunnin alitusta. Kirittäjikseen hän saa Etelä-Afrikan Rikenette Steenkampin 12,99, Puolan Karolina Koleczekin 12,98 ja kotimaiset haastajat Reetta Hurskeen ja Lotta Haralan.