Naistenkin keihäshuiput Kuortaneelle

Juhannuksena on lupa odotella pitkiä keihäskaaria nyös naisilta, sillä osanottonsa kisaan ovat varmistaneet äskettäin omat ennätyksensä 65,61 ja 64,57 heittäneet Tshekin Nikola Ogrodnikova ja Australian Kelsey-Lee Roberts. Kaksikko sijoittuu tämän hetken naisten maailmantilastossa viidenneksi ja seitsemänneksi, Norjalaisen Trine Hattestadin vuonna 1999 heittämä kenttäennätys 65,49 on ilman muuta vaarassa rikkoontua.

Kuortaneen kisat palaavat juhannukselle

Kuortaneen Juhannus palaa taas paikoilleen, sillä yleisurheilun tv-kisat (Eliittikisat) järjestetään Kuortaneella juhannuspäivänä 23.6.18. Kuortaneen tv-kisat ovat kisasarjan toinen osakilpailu  Espoon aloittaessa kisasarjan 13. kesäkuuta.

Muut kisajärjestävät ovat Joensuu (4.7.), Lapinlahti (28.7.) ja Lappeenranta (22.8.). Kisalajit sekä kellonajat tarkentuvat keväällä 2018.

 

Yleisurheilun huippukisat valmisteluun Kuortaneella

Tämän vuoden Eliittikisat onnistuivat hyvin. Kiitos upeista kisoista kuuluu urheilijoille, yleisölle ja yhteistyökumppaneille. Nelituhatpäisen kisayleisön edessä nähtiin huipputuloksia ja koettiin jännittäviä hetkiä kauniissa kesäsäässä. Jälleen kerran kisat olivat kotimaista eliittiä.
Heti kisojen jälkeen käännettiin kisaorganisaatiossa katseet tulevaan ja aloitettiin ensi kesän kisojen suunnittelu. Kuortaneen kisat ovat käsite suomalaisessa yleisurheilukesässä. Tätä tarinaa halutaan jatkaa ja kehittää edelleen. Kesän jälkeen Kuortane tulee hakemaan Suomen Urheiluliiton ja YLE:n suunnitteleman huippusarjan kisoja vuodelle 2018 ja aloittaa samalla kisojen kehittämisen entistä korkeammalle kansainväliselle tasolle. Kisojen kehittämisestä ja toteuttamisesta vastaavat yhdessä Kuortaneen Kunnon kisaorganisaatio, Kuortaneen kunta ja Kuortaneen Urheiluopisto.